«Беларускі Гаюн»: Знайдено ще одну локацію ПВК «Вагнер» під Осиповичами

За інформацією моніторингової групи «Беларускі Гаюн», із середини липня розпочалося використання старих військових складів на території колишнього військового містечка № 28 «Поплави» під Осиповичами. Активність на території колишнього військового містечка біля села Поплави була помічена після початку прибуття великих організованих колон ПВК «Вагнер» до наметового табору в с. Цель.

Відомо, що на цій території є 15 будівель, з яких 10 — це військові склади площею до 1070 кв.м. Також там є старе сховище техніки та кілька вартових приміщень.

За даними «Гаюна», склади почали використовувати приблизно 18 липня, що підтверджують і супутникові знімки. Порівнюючи знімки від 17 та 24 липня, видно, що з різницею у 7 днів на території колишнього військового містечка з'явилося щонайменше 6 зон із видимими змінами. Можна вважати, що на 24 липня вже було розчищено деякі під'їзди до ангарів.

Варто пригадати, що 24 липня повідомляли про колону ПВК «Вагнер», що складалася з мінімум 80-ти машин, яка рухалася по трасі М5 з боку табору в с. Цель і звернула з траси в с. Верейці. Та колона могла їхати як на Осиповицький полігон, так і до військових складів біля с. Поплави. В обох випадках поворот з траси на с. Верейці дозволяє прибути значно менш примітною дорогою, інакше треба було б їхати через Осиповичі, де більша щільність трафіку і більше людей могли їх побачити.

Зазначимо, що відстань від табору в с. Цель до військових складів біля с. Поплави складає 27 км або 30 хвилин на машині.