Білоруси знову проведуть в Україні фестиваль білоруського документального кіно

Другий фестиваль білоруського документального кіно «1084. На межі» планують провести в Києві, Бучі, Тернополі, Луцьку та Одесі.

Об’єднання «Звено» (яке також називає себе по-українськи: «Ланка») анонсувало другий фестиваль білоруських документальних фільмів «1084. На границе». 1084 кілометри – протяжність білорусько-українського кордону, через яку 24 лютого 2022 року відбулася атака на Україну російських військ. Перший фестиваль провели вже після початку повномасштабної війни в Україні.

У програмі фестивалю фільми «Святая вода» Андрея Кутило , «Новое небо над новой стороной: прогулки с Пушкиным» Ольги Прусак , «Беларусский вальс» Анджея Фідика , «Родина» Анни Бодяки  та Олександра Михалковича, «Кураж» Олексія Полуяна , а також один фільм, про який не можна розповісти із міркувань безпеки авторів.

9, 10 і 11 листопада заплановані покази в Одесі; 18, 19 та 20 листопада – у Луцьку; 18, 25 і 26 листопада – в Бучі. У грудні планують провести покази в Тернополі, в січні – в Києві. Програма фестивалю буде уточнюватися, слідкувати за нею можна на сайті, у Facebook та Instagram .

Вхід на показ вільний, але бажаючі зможуть пожертвувати кошти на матеріали для українських військових і державних госпіталів.

За матеріалом "Белсат"