Експерти з Білорусі й України напрацювали рекомендації з протидії ворожій пропаганді

У понеділок, 24 липня, в Києві в Українській Призмі за сприяння Міжнародного Фонду «Відродження» відбулося експертне обговорення «Можливості до об’єднання стратегічних комунікаційних спроможностей для протидії російському інформаційному впливу». Українські та білоруські експерти обговорили особливості «антиукраїнської пропаганди режиму лукашенка», синхронізацію діяльності інформаційної системи росії з білоруським режимом, способи протистояння впливам державної пропаганди рф та РБ, можливості поглиблення співпраці громадянського суспільства України з демократичною частиною білоруського суспільства.

Експерти двох країн напрацювали рекомендації та висновки для українського суспільства і представників демократичної білоруської опозиції. Ці напрацювання посприяють покращенню відносин між білоруським та українським народами в умовах непростих взаємин російсько-української війни, співучасті режиму лукашенка в агресії путіна проти України й участі демократичної білоруської опозиції в обороні та захисті української держави.

В обговоренні взяли участь: Аліна Ковшик – представниця з питань національного відродження Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, Ірина Сідорська – експертка зі стратегічних комунікацій  Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, Геннадій Максак та Ярослав Чорногор з Ради зовнішньої політики «Українська призма», Євген Магда – експерт, директор Інституту світової політики, Дмитро Громаков з Центру протидії російській інформаційній агресії, Юрій Кміть – ІА «Західний Інформаційний Фронт» та інші.