Кураторка викрадення дітей з України Марія Львова-Бєлова в Мінську подякувала Білорусі за допомогу у їх спільному злочині

Уповноважена з прав дітей РФ Марія Львова-Бєлова приїхала до Мінська і заявила, що викрадених з України дітей привозили в Білорусь.

Про це написав Telegram "Беларускі Гаюн".

На російську чиновницю видано арешт Міжнародним кримінальним судом за депортацію українських дітей.

У Білорусь вона приїхала на засідання комісії уповноважених з прав дитини країн СНД. Там вона зустрілася з послом РФ у РБ Борисом Гризловим. Він заявив, що Білорусь "продовжать допомагати дітям Донбасу".

Як повідомляли Українські Новини, в ГУР вважають, що для окупаційних військ Росії діти України стали фактично військовим трофеєм. Кіднепінг та депортація неповнолітніх громадян України стоїть у переліку тяжких злочинів, вчинених державою-агресором.

7 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна через депортацію дітей з окупованих частин України.

Омбудсмен Дмитро Лубінець назвав "геноцидом нації" вивезення з України понад 700 тисяч українських дітей, в депортації яких зізналася уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова.

За матеріалом "Українські новини"