Мозирський блогер загітував українку переїхати до Білорусі. Зараз вона працює в корівнику

Мозирське державне телебачення випустило сюжет про громадянку України Людмилу Іваненко, яка нещодавно переїхала до Білорусі з Київської області. Жінка з двома синами оселилася в селі Барбарове Мозирського району, йдеться в матеріалі. Там родина проживає більше місяця.

Людмила Іваненко. Скріншот відео «Мозир»

Діти пішли до школи, а Людмила пішла працювати на місцеву ферму. На батьківщині вона була касиром у супермаркеті, а зараз за сюжетом «освоює професію тваринника». Точніше, працює в корівнику.

У сюжеті Людмила розповідає про важке життя в Україні, яке стало наслідком війни. А ще розповідає про те, що з переїздом їй допоміг мозирський блогер Сергій Терещенко. Він відомий тим, що виступає за переїзд українців та інших іноземців до Білорусі, а потім викладає відео з ними. Нещодавно Терещенко попросив у своїх підписників гроші - він стверджує, що збирає їх для переселенців з України, які переїхали до Білорусі.
 

Сергій Терещенко. Скріншот відео YouTube

Збіг чи ні, але в назві каналу є символ російської військової агресії проти України. Ютуб-канал Терещенка та його соцмережі називаються «Людина з лісу Z».
Нещодавно Білорусь визначила перелік професій, за якими іноземні громадяни можуть залучатися на роботу в Білорусь у 2024 році. Перелік включає  20 професій робітників і 15 посад службовців.

Зокрема, до переліку робітничих професій входять: водій автомобіля, муляр, столяр, кухар, слюсар з ремонту автомобілів, токар, електрогазозварник. Перелік посад працівників включає інженерів-спеціалістів, а також такі спеціальності, як агроном, ветеринар, лікар-спеціаліст, медична сестра.

 

За матеріалом "Флагшток"