На українсько-білоруському кордоні знову здетонувала міна. Підірвався трактор із водієм

В Україні неподалік кордону з Білоруссю стався ще один вибух на замінованій ділянці. Там на снаряді, що здетонував, підірвався трактор з водієм, повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Як повідомив Віталій Коваль, водій трактора розвертався у поле та наїхав на міну. Сталася детонація, трактор спалахнув. Водій залишився живим.

Глава Рівненської ОВВ закликав співгромадян звертати увагу на попереджувальні знаки, особливо на прикордонних територіях, доступ на які обмежений.

«Для якісної оборони кордонів ці ділянки заміновані», - написав він.

За інформацією телеграм-каналу «Три сестри», вибух стався за три кілометри від білоруського пункту пропуску «Верхній Теребежів» (Столинський район, Брестська область).

Нагадаємо, нещодавно у Житомирській області України неподалік білоруського кордону до замінованої ділянки дороги потрапила блискавка. Відбулася детонація, і посеред дороги утворилася вирва, через яку стало неможливо потрапити до найближчих сіл. Загиблих та постраждалих не було.

Після початку російського вторгнення в Україні розпочали зміцнення кордону з Білоруссю. У прикордонній місцевості ставлять огорожі, будують фортифікаційні споруди, підривають мости та мінують дороги.

«У разі навіть найнегативніших ситуацій з боку нашого північного сусіда — Республіки Білорусь, ми відповімо відповідним чином, буде дано необхідну відсіч», — заявив у жовтні минулого року заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

У білоруському Держприкордонкомітеті такими діями українців незадоволені та вважають їх провокаціями.

За матеріалом "Зеркало"