Під санкції ЄС потрапили білоруські пропагандисти, силовики та судді, причетні до переслідувань опозиційних журналістів

Рада Євросоюзу запровадила нові обмежувальні заходи проти Білорусі у зв’язку з незаконним вторгненням москви до України та у відповідь на причетність Республіки Білорусь до агресії. Про це йдеться у повідомленні, яке 3 серпня з’явилось на сайті Єврокомісії.

Нові заходи сприятимуть більш ефективному узгодженню європейських санкцій проти рф та Білорусі. Також вони гарантуватимуть, що росія не зможе обходити санкції проти неї через Білорусь.

У цьому ж пакеті — персональні санкції проти 38 громадян Білорусі та трьох білоруських компаній. Крім суддів та правоохоронців до списку фізичних осіб, проти яких запроваджені санкції ЄС, потрапили пропагандисти: співробітниці телеканалу «Беларусь 1» Анастасія Бенедисюк й Ксенія Лебедєва, співробітник телеканалу СТВ Євген Пустовий, директор Національної бібліотеки Вадим Гігін.

Крім того, Рада ЄС поширила заборону експорту до Білорусі на низку особливо чутливих товарів і технологій, які сприяють військово-технічному прогресу країни. Введена додаткова заборона на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, товарів і технологій, придатних для використання в авіаційній та космічній промисловості. 

«Ці обмежувальні заходи впроваджуються з прискоренням з огляду на терміновість, пов’язану з боротьбою з обходом санкцій щодо певних дуже чутливих товарів та технологій», — йдеться у повідомленні.

За матеріало "Детектор медіа"