Політв'язня Олексія Глотова можуть перевести на тюремний режим

Глотова Олексія Володимировича засуджено до 20 років колонії посиленого режиму і штрафу в розмірі 700 прожиткових мінімумів (22 400 рублів) за ч. 2 ст. 290-4 (участь у діяльності терористичної організації), ч. 2 ст. 289 (терористичний акт), ч. 1 ст. 13 та ч. 1 ст. 359 (підготовка до участі в терористичному акті проти державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14 та ч. 2 ст. 295 ч. 4 ст. 295 (незаконні дії щодо вогнепальної зброї, бойових припасів і вибухових речовин) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

У Мінському обласному суді 19 жовтня 2022 року розпочався суд у справі «Громадянської самооборони Білорусі», яку в Білорусі визнали терористичною організацією. У справі проходять відразу п'ятеро осіб - Дмитро Сосновський, Олексій Глотов, Наталія Мацвєєва, Вадим Гулевич, Кирило Ашурак. Загалом їх судять за десятьма статтями Кримінального кодексу, включно з тероризмом. Йому інкримінують три епізоди – спробу підриву вузла зв’язку ВМФ РФ у Вілейці, замах на пропагандиста Ригора Азаронка та спробу знищення лісозаготівельної техніки в лісгоспі.

5 грудня 2022 року оголосили вироки.

10 березня 2023 року внесений до списку громадян Білорусі, іноземних громадян та осіб без громадянства, причетних до екстремістської діяльності.

4 серпня 2023 року відбудеться суд про зміну режиму покарання. Суддя Олександр Тараканов заявив, що політв'язнів збираються перевести на тюремний режим.

 

За матеріалами "Вясни"