Полк Калиновського створює новий батальйон "Захід"

25 вересня полк Калиновського оголосив про створення нового батальйону «Захід».

Представники полку зазначили, що до складу батальйону вже входять офіцери з країн НАТО та іноземні громадяни, які мають досвід бойових дій в Іраку та Афганістані. До прибуття в Україну всі вони служили в професійних збройних силах різних держав, що входять до Північноатлантичного альянсу. «Наші іноземні брати повністю поділяють право українського і білоруського народів на свободу і демократію. Вони готові допомогти нам разом досягти перемоги!» - заявили Калиновці.

Також у повідомленні вказано, що до «Західного» батальйону можуть потрапити лиш ті солдати, які  до приїзду в Україну служили в професійних та авторитетних військах. На передову не братимуть людей без попереднього військового досвіду.

«Це не породжено почуттям елітарності, а радше нашим колективним розумінням того, що перемога та виживання у війні потребують років навчання та досвіду, який ми не можемо запропонувати у воєнному середовищі. Хоча багато наших солдатів мають значний досвід бойових дій тут і в таких місцях, як Ірак і Афганістан, ми більше цінуємо навчання та професіоналізм, який наші солдати набули, перебуваючи в рідних військах». – повідомили у полку Калиновського

Найважливішими рисами для кандидатів є етичність і дисциплінованість. «Ми надзвичайно серйозно ставимося до всіх повідомлень про неналежну поведінку та порушення закону. Ми закликаємо всіх наших солдатів повідомляти про неналежну поведінку на будь-якому рівні. У свою чергу, ми поважаємо всіх наших солдатів і кожна керівна посада у нас заслужена.» - йдеться у повідомленні.

За матеріалом "Полк ім. Кастуся Калиновського"