Пропаганда заживо поховала голову Об'єднання білоруських добровольців Андрія «Рицаря» Кушнярова

«Тепер у пеклі шкварчить», — написав лукашиський канал. У відповідь Кушняров посміявся з пропагандистів.

У неділю «Жовта злива» та інші провладні Telegram-канали почали повідомляти, що екс-бойовик Андрій «Рицар» Кушняров помер близько місяця тому. Пост перепостив Telegram-канал Гродненського ГУБАЗІКу, а також деякі менші канали.

Рэпост навіны «Жоўтых зліваў» з тэлеграм-канала гродзенскага ГУБАЗіК

У відповідь Кушняров посміявся з пропагандистів у своєму Telegram-каналі . «Інфопартнери з «Жовтої зливи» раптово і передчасно поперхнулися слиною. Лицар живий», – написав він.

Скрыншот з канала «Рыцарскія гісторыі»

«Наша Нива» зателефонувала Андрію:

«По-перше, я живий, тобто це фейк. По-друге, такі речі підкидають не вперше. Наприклад, була історія з Настасею «Північ», що вони знайшли вбиту дівчину, схожу на неї, і навіть надіслали фото її рідним. Тобто це спроба інформаційного тиску.

Фото, яке поширює пропаганда, справді є моїм військовим квитком. Незрозуміло, чи вони мають це фізично, чи це просто фото. Примітно, що в дописі на російському сайті Wartears також є фото деяких моїх документів, взятих з бази – можливо, проросійські ресурси налагодили співпрацю з білоруськими спецслужбами з метою отримання інформації про білорусів.

Спочатку я був «невійськовим б'юті-блогером», потім став «бійцем», потім взагалі помер. І чомусь у них дуже добре все сходиться, що боягуз, який десь там ховається, може загинути на війні. Можливо, інтерес до мене пов’язаний ще й з тим, що я теж «керівник екстремістського формування».

Я пробув у полку Калиновського п'ять чи шість місяців і відтоді мене там не було. Але в полк «записують» усіх білорусів, які воювали в Україні.

Ця їхня провокація спрацювала, тому що мені написали 40 людей, щоб запитати, як я загинув. Зараз живу в Україні, переважно в Києві. На здоров'я поки не скаржуся».

Андрію Кушнярову 41 рік. Він з Гомеля, працював в ІТ. Спочатку він був активістом руху «За свободу», але у квітні 2021 року приєднався до партії «Демократичний союз» , яка була створена під егідою Васкрасенського. Дав багато інтерв’ю державним ЗМІ.

Після нападу Росії на Україну чоловік пішов воювати добровольцем у Калиновський полк. Після відходу з полку очолює Товариство білоруських ветеранів. Веде Telegram-канал «Лицарські історії», визнаний «екстремістським формуванням».

За матеріалом "Наша нива"