Російських військових у Зябрівці почала охороняти 38 десантно-штурмова бригада?

ТГ-канал 38-ї десантно-штурмової бригади ЗС РБ опублікував відео занять із 383-м десантно-штурмовим батальном, який входить до складу бригади.

Повідомлялося, що на заняттях, що пройшли у Гомелі, були відпрацьовані дії у тактичному повітряному десанті, переміщення та прикриття десантних підрозділів із залученням вертольотів Мі-8МТВ-5, відбиття нападу на базу зберігання, наведення авіації та посилення аеродрому.

Судячи з опублікованих кадрів, у рамках навчань військові відпрацьовували відбиття нападу на 1868 артилерійську базу озброєння (в/ч 63604, Гомель). Також на кадрах можна побачити і аеродром «Зябрівка», де з 2022 року перебувають російські військові.

Раніше ми звертали увагу, що підрозділи ЗС РБ займаються не лише охороною кордону з Україною, а й забезпеченням безпеки російських військових об'єктів, розташованих на аеродромах «Мозир» («Боків») та «Зябрівка». Можна констатувати, що тепер завдання з охорони російських воєнних на аеродромі «Зябрівка» було доручено 38-й десантно-штурмовій бригаді.

Раніше завдання з охорони російських військових у Зябрівці на ротаційній основі виконували підрозділи 103 повітряно-десантної бригади.

 

За матеріалом "Motolko help"