У КНУ закрили програму вивчення білоруської мови

Київський національний університет імені Тараса Шевченка заборонив використання російських джерел у навчальному процесі та закрив програми вивчення російської, білоруської та фарсі мов. Про це повідомив ректор університету Володимир Бугров.

«В інституті філології ми вивчали російську мову та літературу, білоруську мову та літературу, фарсі (перську). Минулого року ми закрили ці програми. Але це емоційний крок», - зазначив Володимир Бугров.

За словами ректора, у школі немає потреби вивчати російську мову та літературу, за винятком окремих творів, які варто розглядати в курсі світової літератури. Але при цьому він наголошував, що так само, як віруси вивчають на медичному факультеті або на біологічному факультеті університету, російську літературу в університеті потрібно вивчати під керівництвом викладача-дослідника, а також проводити критичний аналіз.

Ректор також зазначив, що історичні джерела російською мовою використовуються так само, як і турецькою чи іншими мовами.

Нагадаємо, на початку 2023 року в Києво-Могилянській академії запровадили заборону на використання російської мови у спілкуванні. Також у Києві повністю виключили російську мову з програм дитсадків і шкіл.

За матеріалом "Белсат"