У Києві призупинили суд у справі про вбивство Павла Шеремета: фігуранти на фронті

«Зараз 2024 рік, а ми ще не дійшли до стадії (справи), вона навіть не почалася», – каже адвокат.

Шевченківський районний суд Києва припинив розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, в якому фігурували Андрій АнтоненкоЮлія Кузьменко та Яна Дугарь, у зв'язку з проходженням Антоненком і Дугарь військової служби.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив адвокат Антоненка Дмитро Кругавий.

«Вона з Андрієм військовослужбовці. Зокрема, її призвали за мобілізацією у 2022 році. Вони з Андрієм проходять військову службу, залучаються до виконання завдань безпосередньо в районі бойових дій, і через те, що не завжди мають можливість бути присутніми на судових засіданнях, подано клопотання зупинити судовий розгляд. І сьогодні суд задовольнив клопотання одного із захисників Дениса Ломанова про припинення розгляду цієї справи.», — зазначив він.

Крім того, адвокат пояснив, що у 2022 році склад суду, який раніше розглядав цю справу, не міг продовжувати здійснювати правосуддя тривалий час.

«Частина присяжних виїхала за кордон. Одного з присяжних мобілізували. І у зв’язку з тим, що змінився склад суду, ми почали розглядати справу з самого початку. А зараз 2024 рік, а ми ще не дійшли до етапу (ведення справи — ред.), вона навіть не почалася», — сказав адвокат.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок підриву автомобіля.

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозри лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко, медсестрі десантного батальйону Яні Дугарь та ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них скерували до суду.

4 січня 2021 року були оприлюднені аудіозаписи, на яких співробітники КДБ Білорусі нібито обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Екс-співробітник білоруського спецназу  Ігор Макар, який передав аудіозаписи українській поліції, 19 січня того ж року свідчив у Києві у справі замовників вбивства Шеремета.