У Національному історичному архіві новий директор. Тривалий час працював у КДБ

Національний історичний архів Білорусі 14 серпня очолив Михайло Глушаков.
14 серпня директор Департаменту архівів і діловодства Міністерства юстиції Олег Воїнов на загальних зборах трудового колективу Національного історичного архіву представив нового директора установи Михайла Глушакова.

Воїнов висловив упевненість, «що діяльність М. Глушакова в минулому, його життєвий досвід і знання сприятимуть ефективному вирішенню завдань, які стоять перед Національним історичним архівом Білорусі».

Михайло Глушаков народився в 1972 році в Мінську. У 1994 році закінчив Білоруський державний технологічний університет.

Як повідомляє «Наша Нива», він тривалий час служив у КДБ.

До призначення на посаду директора НІАБ кілька місяців працював консультантом відділу організаційної роботи, інформації та використання документів Департаменту архівів і діловодства.

В останні місяці архіви та музеї піддаються періодичній очистці від неблагонадійних працівників. Так, лише за останній рік з Національного історичного архіву звільнили близько 15 осіб.

Попередній директор архіву теж був силовиком. Генерал-майор Олег Войнов раніше був помічником міністра оборони з питань міжнародного військового співробітництва. Він очолив архів у травні 2022 року. У січні 2023 року отримав підвищення та переведений на управління Департаментом.

За матеріалом "Наша Нива"