Українські мігранти на Гомельщині не отримали матеріальної допомоги від ЮНІСЕФ

Багато мігрантів з України, які проживають у Гомельській області, досі не отримали фінансової підтримки від ЮНІСЕФ до навчального року. 

Грошові виплати від 300 до 1000 рублів на кожну дитину (залежно від віку) мали надійти до 15 вересня, проте досі багато українських сімей, які проживають на Гомельщині, не отримали допомоги. Про це вони написали у тематичних чатах — повідомлення зауважили журналісти гомельського незалежного медіа Флагшток і вирішили розібратися у ситуації.

Українські переселенці писали, що нещодавно отримували листи з ЮНІСЕФ з інформацією про те, що гроші мають надійти до кінця листопада, однак і за даними на 28 листопада цього не сталося.
Флагшток додзвонився до представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у Білорусі і запитав про виплати, не представляючись журналістом. Співробітник організації пояснив, що заявникам пропонувалося вказати в анкетах або банківський рахунок для отримання допомоги, або дані для поштового переказу. Тим, хто вказав у реєстраційній формі розрахунковий рахунок, виплати вже надійшли.

«А поштові перекази, на жаль, затримали через те, що виникла низка технічних проблем. Але вже буквально наступного тижня, на початку грудня, ми розпочнемо надсилання поштових переказів. Анкет надійшло дуже багато, тож процес не швидкий», — відповіли у представництві ЮНІСЕФ.

Крім того, там анонсували нову програму щодо виплати матеріальної допомоги для підготовки дітей з українських сімей до зими: на придбання теплого одягу, новорічних подарунків. Про програму буде оголошено після завершення виплат до навчального року.

Програму грошової виплати для підготовки дітей із сімей мігрантів та біженців з України до навчального року було оголошено у серпні. Для отримання допомоги сім'ям з дітьми до 17 років, які приїхали до Білорусі з України та мешкають тут з 1 січня 2022 року дотепер, пропонувалося заповнити спеціальну форму.

ЮНІСЕФ у Білорусі повідомляв, що влітку 2023 року розширив підтримку сім'ям, надавши біженцям, які проживають на території Білорусі, пряму фінансову допомогу. Це дозволило їм вибрати вид відпочинку та додаткові заняття, які найкраще відповідають потребам та інтересам у літні місяці. Цією підтримкою скористалися 704 дитини із 462 сімей.

За матеріалом "Флагшток"