В Україні з'явилося "РокРадіоBY"

На базі інтернет-сайту українського «РокРадіо» стартував радіострім «РокРадіоBY», на якому можна слухати музику білоруськомовних сучасних і культових гуртів. Як повідомляє espreso.tv, проект виник за підтримки Полка Калиновського.

Засновниками нового білоруського радіо є український радіопродюсер  Олег Удовіченко та голова неурядової Білоруської ради культури Сергій Будкін .

— Велика кількість представників музичної індустрії були змушені покинути Білорусь, велика кількість творів заборонена. «РокРадіоBY» прагне стати платформою для білоруських музикантів у рок-стилі, а також для тих діячів, які прихильники справжньої білоруськості. Радіо покликане стати острівцем білоруського та українського року, а згодом відправною точкою для спільних культурних проектів, – розповіли espreso.tv творці «РокРадіоBY».

Проект стартував не так давно, але команда вже будує плани щодо збільшення контенту: планується, що на платформі з’являться блоки новин, зокрема про ситуацію на фронті, культурні ініціативи, українсько-білоруські стосунки, оригінальні програми, інтерв'ю з білоруськими опозиційними, культурними та політичними діячами, а також з представниками та солдатами полку імені Кастуся Калиновського, за підтримки якого було створено радіостанцію. Окрім білорусів, на трансляцію запросять українців, які підтримують ідею вільної Білорусі як дружньої до України країни.

— Враховуючи рівень цензури та пропаганди в офіційних білоруських ЗМІ, такий варіант дозволить білорусам отримувати правдиву інформацію про події в Україні, — зазначають організатори.